De uitslag van de test was verrassend: de goedkoopste zonnebrand. Commerciële zonnebrandcrèmes zijn in opspraak geraakt omdat aan de veiligheid ervan wordt getwijfeld. Zou kokosolie een goed alternatief kunnen zijn? Hey serena, welke van al die producten activeren het pigment wel en welke niet? Of activeren ze allemaal het pigment in de huid waardoor je sneller en langer bruin wordt? Tips Een recent litteken moet u de eerste maanden extra beschermen tegen de zon. Dat geldt zeker voor grotere littekens na een ongeval, een brandwonde. Tsja, de zonnebrandcrème; welke kun je beter wel en niet gebruiken?

welke factor zonnecreme Vorig jaar onderzocht de consumentenbond de werking van verschillende anti zonnebrand middelen.

Dankzij Nifri onderrug behoud jij dus altijd een gladde, jonge en gebruinde huid.

welke factor zonnecreme

Vijftien tips voor correct gebruik van zonnecrème


Iedereen wil graag een mooi kleurtje, laserontharing zowel in de zomer als in de winter. Af en toe een keertje onder de zonnebank gaan, kan daarbij helpen. Iedereen weet echter dat de zonnebank schadelijke effecten op je huid face kan hebben. Nifri heeft daarom een crème ontwikkeld die je beschermt tegen rimpelvorming en huidveroudering en tegelijk helpt om nog bruiner te worden onder de zonnebank. Nifri is er voor alle huidtypes. Heb jij een wat lichtere huid, dan gebruik je de superbruiner voor huidtypen 1 en 2, heb jij juist een huid die snel verkleurt dan gebruik je superbruiner Extra voor huidtypen 3. Als je eenmaal lekker verkleurd bent, kan je dit mooie kleurtje langer behouden met de bruinverlengende bodylotion van Nifri. Alle producten van het merk zijn zowel op het lichaam als het gezicht te gebruiken.

Vijftien tips voor correct gebruik van


Huidkanker komt het meest voor in het gezicht en dat is geen toeval. Ons gezicht wordt het meest blootgesteld aan de zon. Het is dus belangrijk om je huid dagelijks te beschermen, ook in de winter. Je kunt een dagcrème met een beschermingsfactor. Spf15 zit tegenwoordig in allerlei dagcrèmes. Een lagere factor is niet afdoende. Wel moet je erop letten dat als je altijd een factor op hebt én je dag in, dag uit binnen zit, je minder vitamine d aanmaakt - al is het om vitamine d aan te maken een kwartiertje per dag met je gezicht en handen. Ook mannen moeten zich dagelijks beschermen. Ben je kaal, zet dan een pet op, is het advies van kukutsch.

welke factor zonnecreme

Bovendien kunnen duurdere crèmes zorgen voor schijnzekerheid, omdat je de neiging hebt om zuiniger te smeren. Van een dure fles drank schenk je ook kleinere borrels. Dus liever een goedkopere crème en dan lekker profondes veel smeren. Let op gezichtsmasker de ingrediënten, er zijn een paar ingrediënten waar je op kan letten. Parfums - sommige crèmes hebben een lekker geurtje meegekregen, zoals citrus. De parfums die je in zonnebrandcrème vindt zullen tegenwoordig niet meer voor pigmentvlekken zorgen.

Wel kan het problemen opleveren als je een gevoelige huid hebt. Is dat het geval, kijk dan uit voor toegevoegde parfums. Alcohol - alcohol irriteert de huid en droogt de huid uit: geen fijn ingrediënt dus. Zonnefilter, oxybenzone - dit is een chemisch zonnefilter waarover veel discussie bestaat omdat het de hormoonhuishouding zou kunnen verstoren. Het is wetenschappelijk niet aangetoond dat het schadelijk is, maar vanwege alle commotie hebben veel producenten de stof uit hun zonnebrandproducten gehaald.

M nifri solarium Zonnebank


Ook als je niet snel verbrandt: je merkt misschien niet direct welke schade het aanricht, maar de schade bouwt wel degelijk. Als je je hele lichaam goed wilt insmeren, heb je een hoeveelheid ter grootte van een borrelglaasje nodig. Het beste is om je iedere 2 uur in te smeren. Kukutsch voegt daaraan toe dat mensen zich allereerst moeten beschermen met kleding. De slogan van kwf.

'smeren, kleren, weren zou van haar dan ook een andere volgorde mogen krijgen: 'kleren, smeren, weren'. Is waterproof / waterresistente crème nodig? Wanneer er op zonnebrandcrème waterproof of waterresistant staat, dan betekent dit dat de crème ook in het water beschermt. Het is een wettelijk vereiste dat waterproof zonnebrandcrème na 40 minuten zwemmen nog steeds op je huid zit, zo is te lezen op de site van kwf. Maar: ook deze crème moet je gewoon regelmatig bijsmeren, zeker als je je net hebt afgedroogd, want daarmee wrijf je het  gewoon van je huid. Een goedkope of dure zonnebrandcrème? Goedkope zonnebrandcrèmes zijn niet per definitie minder goed dan dure crèmes. Sterker nog, goedkopere crèmes kwamen veelal beter uit de test van de consumentenbond in 2017.

Garnier Ambre solaire - zonnebrand

Deze crèmes bieden te weinig bescherming. Let op: per huidtype kan het verschillen welke factor het meest geschikt. Overleg met een deskundige als je zeker wilt weten met welke spf je het beste kunt smeren, of peeling bekijk de tabel die het kwf online heeft gezet waarin staat met welk huidtype je welke factor nodig hebt. Voor mensen met een donkere huid geldt overigens dat ze minder snel verbranden en ook huidkanker komt in mindere mate voor, zo vertelt kukutsch. Maar het rimpeleffect geldt net zo goed, dus om rimpels tegen te gaan is het ook als je een donkere huid hebt verstandig om je in te smeren. Tip: smeren, smeren, smeren. Eigenlijk moeten we ons altijd tegen de zon beschermen.

welke factor zonnecreme

Kokosolie als zonnebrandcr

Een hoge spf biedt meer bescherming dan een lage. Tussen factor 30 en factor 50 zit echter weinig verschil. Dermatoloog en melanoomexpert Nicole kukutsch, verbonden aan het huidkanker Centrum van het leidsch Universitair Medisch Centrum, geeft aan dat factor 15 en 30 beide bescherming bieden tegen meer dan 90 procent van de uvb-straling. Factor 50 beschermt voor 98 procent, dus het verschil tussen de factoren is niet heel groot. Het probleem is echter, zo legt kukutsch uit, dat mensen niet voldoende smeren: niet vaak genoeg, maar vaak ook niet dik genoeg. Je kunt volgens haar dus de helft van de beschermende factor eraf trekken. Een hoge factor kiezen is daarom altijd een goed idee. Een factor met een lage spf zou je olaz eigenlijk niet moeten gebruiken.

Uva, met de 'a' van 'Aging' oftewel ouderdom, dringt dieper door in je huid en tast daar de cellen aan. De een is niet minder erg dan de ander: allebei de stralingssoorten veroorzaken huidkanker en allebei veroorzaken ze rimpels. Het is dus belangrijk om een zonnebrandcrème te kopen die tegen zowel uva als uvb beschermt. Of een zonnebrand ook beschermt tegen uva is te zien aan het rondje met 'uva' erin, wat op de verpakking staat. Hoe hoger de factor (die de uvb-protectie aangeeft hoe hoger ook de bescherming tegen uva-straling. Welke factor (SPF) moet je kiezen? De schappen bij de drogisterij puilen goede uit met crèmes van factor 6 tot factor. Dit wordt meestal aangegeven met de term spf (Sun Protection Factor).

Lancaster Sun beauty producten

Bescherming tegen uva én uvb. Dat verbranden niet goed voor je gamma is, weten de meeste mensen wel. Je kan echter zelfs huidschade oplopen als je niet verbrandt en achter het raam in de zon zit. De boosdoeners zijn de zogenaamde uva- en uvb-straling. Uva- en uvb-straling zijn 2 verschillende soorten straling. De 'b' in uvb staat voor burning, oftewel verbranding. Deze straling beschadigt de bovenste laag van je huid.

Welke factor zonnecreme
Rated 4/5 based on 624 reviews